Resepi ini aku perolehi daripada mak menakan aku. Sedap. Asyiknya makan sampai terlupa nak berhenti hihi.
CORNFLAKES KACANG RANGUP
Bahan-bahannya :
- Mentega - 250 gram
- Bijan - 1 mangkuk (basuh, tos & sangai)
- Gula halus - 1 cawan @ 3/4 mangkuk
- Kacang tanah - goreng & kisar
- Cornflakes - 1 kotak besar (ramas)
Kaedah membuatnya :
1. Pukul butter dan gula sehingga sebati.
2. Campurkan semua bahan. Gaul rata.
3. Sudukan ke dalam cawan kertas.
4. Bakar di dalam oven, suhu 160 darjah celsius selama 15 minit.
1. Pukul butter dan gula sehingga sebati.
2. Campurkan semua bahan. Gaul rata.
3. Sudukan ke dalam cawan kertas.
4. Bakar di dalam oven, suhu 160 darjah celsius selama 15 minit.