Pages

Sunday, November 29, 2015

Mini Cupcake


Mini cupcakes ni bukan sahaja cantik tetapi sedap! Nama-nama yang digunakan pun menarik dan senang nak ingat.

Bila makan mini cupcake taklah rasa bersalah sangat hehe. 

Boleh dapatkan mini cupcakes sedap ini di Aeon Ipoh. Cer try tengok. 

Saturday, November 28, 2015

Alemy Meggi Ketam - Kelantan





Makan megi ketam di Kelantan. Sepupu aku belanja. Terima kasih!

Rasa meginya biasa-biasa sahaja. Ketam memang besar. Tapi lecehnya nak makan.

Nak makan megi lagi, nak kopek ketam lagi. Huhu.
Cukuplah sekali aku dah try.

Sapa yang rajin makan berlemoih-lemoih silakanlah hehe.

Saturday, November 21, 2015

Nasi Arab atau Nasi Kandar?

Sekarang ni banyak sungguh kedai/gerai yang menjual Nasi Arab.

Tapi aku keliru bila ada sesetengah tu yang Nasi Arabnya sama serupa macam Nasi Kandar.

Lauk-pauk confirm lauk Nasi Kandar cuma nasinya saja yang ala-ala Nasi Bukhari atau Nasi Beriyani.

Aku keliru betui ler...

Nasi Arab di Sg Dua...Nasi Arab ke ni? hehe

Monday, November 16, 2015

Rindu Emak, Rindu Ayah

Hari ini genap 5 tahun emak pergi meninggalkan kami selama-lamanya.

Emak meninggal dunia berpunca daripada "asepsis". Meninggal di dalam wad.

Aku tak nak kenang kembali tentang kisah itu. Qada' dan qadar perlu diterima.

Kalau terjadi pada orang bukan Islam rasanya dah lama pihak hospital akan disaman.

Ada masa aku akan bermimpi akan emak dan ayah. Mungkin akibat rindu yang teramat.

Yang buat aku selalu menangis dalam tidur ialah bila emak dan ayah seolah-olah memberitahu aku yang waktu aku belum tiba lagi tiap kali aku cuba untuk mengikut mereka di dalam mimpi.

Semoga roh emak dan ayah tenang di sana. Aku terlalu merindui mereka. Al Fatihah.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...