Pages

Friday, October 12, 2012

Tahniah Adikku

Tahniah buat adikku Izat. Kami berempat ke PICC Putrajaya untuk bersama-sama meraikan majlis konvokesyen yang diadakan pada 6 Oktober 2012.
Sangat-sangat letih sebab rushing ke sana ke mari tapi hati tetap gembira untuk Izat. Lenkali nak pi KL dengan kereta jer. Penat nak mampuih naik flight. Naik MAS pun flight delay, sampai KL pukul 12 tengah malam huwaaaaa. Esok pagi-pagi buta dah ke majlis konvokesyen.
Kakak minta maaf sebab terlalu letih sampai tak snap gambar dok mengharap jurugambar pro lah konon.
Dalam hati tersentuh mengenangkan mak dan ayah tak dapat bersama-sama meraikan kejayaan adik-adik aku. Masa Izat naik ke pentas, air mata aku bertenang-tenang....jenuh dok mengelap sok sek sok sek.
Alhamdulillah...kedua-dua adikku sudah punya kerjaya. Sekarang ni aku gigih berdoa moga depa bertemu jodoh yang terbaik untuk depa di dunia dan akhirat; yang akan membawa kebahagiaan selamanya...insyaAllah.

 Sewaktu Izat menerima ijazah daripada KDYTM Tengku Mahkota Pahang,
Tengku Abdullah Al-Haj Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah (Chancellor UniKL)...penat menaip nama panjang sangat :P 
Iman dah bosan tahap gaban...sibuk makan choki choki...nasib baik ada kakak yang dok promote bisnes goodie bag...dapat jajan free.
Adik bongsu aku setia mendukung Pakcik Pink Hippo untuk Izat. Beli bunga memang sia-sia..mesti si Izat lempar masuk tong sampah...Bagi Pakcik Hippo ni kalau rindu-rindu kami boleh Izat wat peluk time tido takpun teman bersembang dalam keta time boring-boring (?)

Sori, gambar Izat yang menerima ijazah tak sempat snap....hahaha. Zholim betui aku.

2 comments:

Ariff Budiman said...

Tahniah Izat dari pakjang. Pakjang masih ingat masa naik atas pentas terima anugerah cemerlang. Sepatutnya makjang Aishah yg patut menerima penghargaan ini. Tapi apa boleh Allah rancang lain. Ketika itu makjang Rosnah yg bersama pakjang. Sewaktu menaiki pentas airmata pakjang tak dapat di kawal lagi

Bearcat said...

Paknjang, memang sedih bila orang tersayang yang banyak memberikan sokongan dan kasih sayang tak dapat bersama-sama meraikan kejayaan kita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...