Pages

Sunday, April 19, 2015

Kolagen

Aku gila makan seaweed. 
Nampak saja seaweed air liur aku merembes. 

Aku akan borong seaweed banyak-banyak. 
Letak kat rumah dan ofis. 

Seaweed sedap sebab rasa macam ikan. 
Tapi bila lepas makan jangan sesekali dok pi senyum depan orang. 
Geli-geleman orang tengok sisa seaweed yang melekat kat gigi ha ha. 

Kawan-kawan aku sibuk makan kolagen mcam-macam jenis. 
Aku dapat kolagen daripada snek seaweed. 
Aci dak macam tu?




7 comments:

❤Kamsiah❤ said...

anak dara akak dok pulun makan jugak benda ni tp akak tak lalu hehe

Bearcat said...

Hehe sedap kak. Tapi kalau brand di atas ni kena tgk betul2, pernah saya beli, expiry date lambat lagi tapi seaweed tu dah berkulat. Dahla beli byk...rugi jer.

insan marhaen said...

amende seaweed... tak pernah dengor pulak aih...

Bearcat said...

IM, seaweed tu rumpai laut yang digunakan untuk balut sushi tu hehe...

Daddy Ziyyad said...

unik la makanan kudapan awak..hahaha..

mula2 dulu saya makan seaweed, mmg tekak tak boleh terima,terbayang rumpai laut melekat kat jaring nelayan! haha

insan marhaen said...

owhh.. seaweed.. tengkiu... faham.

Bearcat said...

Daddy Ziyyad, memang pun...mula-mula makan dulu tak boleh nak telan. Tapi bila start ambik supplement Spirulina ha...dah boleh tahan bau dan rasa seaweed ni hehe.


IM, apa lagi...try la beli dan kunyah time bosan. Tapi jangan lupa kumur mulut lepas tu haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...