Pages

Wednesday, April 22, 2015

Snek Seaweed @ Rumpai Laut


Cerita tentang jajan aku tak abih lagi.

Mentang-mentang kawan-kawan tahu aku suka seaweed, sampai depa pi holiday pun seaweed yang dibawa balik untuk aku sebagai souvenier hehehe.

Yang sebelah kiri tu kawan baik aku belikan untuk aku masa dia ke Korea baru-baru ni. Memang sedaplah seaweed ni. Aku makan sikit-sikit sebab takut abis cepat haha.

Yang kanan tu pulak student Korea aku bagi satu beg pada aku. Brand ni aku cari kat Tesco pun ada jual. So aku borong.

Tahu tak selain sedap kenapa aku suka makan snek seaweed ni?

Sebab yang lain ialah untuk atasi kelaparan waktu snack time. Kalori memang rendah dan tinggi fibre. So aku fight hunger aku dengan kunyah seaweed. 

Ini lebih baik daripada aku pi terjah makanan lain yang tinggi kalori. Nak cari buah kat ofis ni memang susahlah sikit. Jadi aku simpan makanan yang tahan macam ni hehe.

8 comments:

insan marhaen said...

sedap ke seaweed ni?

setahu saya dulu masa latihan kat jepun, depa hidang seaweed ni, rasanya .... erggss....

alia azmi said...

sedap seaweed ni, makan masa tgh study :)

Bearcat said...

Sedapla IM...nyum nyum hehehe

Bearcat said...

Alia, betul tu. Sedap sangat kan heehehe

Amie said...

Saya & family memang suka seaweed ni... selalu cari yang pedas, yag bubuh wasabi tu... barulah huhahauuuuu....

Bearcat said...

Amie...yg pedas tu wp sedap tapi pedaslah hehe. Saya suka perasa tomyam dan sotong.

akma syuhada said...

Seatis Seaweed Snack.
Snek buatan malaysia
Produk Muslim, rase rangup dan nyaman. Sedap dimakan, Lebih Seaweed. Harga berpatutan.
Jemput follow blog sy

akma syuhada said...

https://seatisfood.wordpress.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...