Pages

Sunday, August 9, 2009

Drakula

"Kak, saya nak ambil blood sample."

"Amik aa..." kataku sambil senyum tak larat.

Empat tiub doktor muda tu sedut darah aku.

Selang 2 jam. "Kak, saya minta maaf, orang makmal kata tak cukup pulak darah tadi, nak kena ambil lagi....saya minta maaf," jelasnya dengan muka bersalah.
"Amik ler....darah banyak."

Selang sehari. (doktor yang lain)
"Kak, blood sample kak hilang....ish. Orang makmal kata tak tahu kat mana."

"Ha? hilang? Selalu ke jadi macam ni...ish ish."
"Entahlah kak, mereka tu buat kerja macam mana, saya minta maaf, kena ambil darah lagi."
Muka doktor cina tu macam bersalah giler. Aku rasa gak sikit-sikit bengang. Tapi aku masih senyum. Dalam hati menyumpah gak, macam mana orang makmal hospital buat kerja. Dah la salur darah kecil, doktor yang nak ambil darah aku selalu mengeluh susah.

5 minit kemudian. "Kakk!! Ayo....so sorry, makmal kata blood tadi not enough."

Tiba-tiba aku bertukar jadi Incredible Hulk (perasaan aku ja).
"Nah amikla....." aku suakan tangan yang dah kebiru-biruan bekas cucuk mencucuk.
Doktor cina tadi tak abis minta maaf pada aku. Ahh! Bukan salah dia. Aku rasa nak ambik venojet dan cucuk jugular vein orang makmal hospital.

2 comments:

pulasan007 said...

hahaha...btoi ka sample darah ilang?ka dia saja nk test amek darah?keh3x

bearcat said...

ooo mcm tu ka Tuan Dr?
Taktikla ni...
Baiklah...nanti venojet tu kita tala ke jugular vein doktor-doktor tu hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...