Pages

Monday, March 14, 2011

Malam Jumaat, Malam Hantu

Trend malam Jumaat. Boleh dikatakan kebanyakan siaran tv ada cerita seram. Sapa yang ajar depa bidaah ni entahlah. Malam Jumaat penuh keberkatan, terbalik pulak jadi malam keseraman.

Kadang-kadang bosan betul. Aku tekan punat remote Astro pi mai pi mai, semua yang keluar muka hantu.

Yang paling aku bosan, cerita klise. Dan orang yang berhadapan dengan hantu semuanya ngok ngek sampai nak baca bismillah pun tak reti ke? Logiklah sikit.

Last-last adalah tok imam kopiah putih datang menjadi wira.

Yang kesiannya, asyik-asyik Ruminah Sidek jadi hantu.

Teringat pulak aku kat Mak Yem :-)

3 comments:

Izat Tarmizi said...

Ruminah sidek banyak hantu,dia boleh summon macam2 hantu mengikut kehendak pengarah,hahaha

Insan Marhaen said...

bimbang pengaruh drama begini memberi kesan pada tumbesaran anak-anak kita dimasa depan..

bearcat said...

IM, aku suruh anak tengok hantu, biar dia tak takut kat hantu. Tapi tu la, sat lagi, sikit-sikit dia dok teringat hantu saja.

Izat, betui-betui haha. Cuma hantu Mak Limah ja dia tak buleh act kot. Sebab ada scene terbang dari bumbung dan jatuh gedebuk haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...