Pages

Sunday, October 23, 2016

SALTED EGG CROISSANT

Dah lama aku nak upkan entri tentang makanan ni tapi asyik terlupa jer. Simptom-simptom ketuaan dah mula melanda hehe. 

Asalnya aku beli croissant ini di awal tahun 2016. Dah nak habis tahun baru nak up entri. Memang terbaiklah. Boleh jadi calon wakil rakyat. Janji dicapati hehe.




Aku suka sangat dengan Salted Egg Croissant. Sedap sebab ada rasa manis campur savoury. Dan sebenar-benarnya egg yolk dari telur masin tu yang memanggil-manggil aku untuk membeli croissant ini.

Harga croissant ini agak mahal; RM5++. Haa tengok sampai harga pun aku dah lupa sebab dah terlalu lama haha. Tapi berbaloilah.

Dalam gambar di atas rupa croissant tak berapa menarik sebabnya croissant dah sejuk. Bila dikoyak dua egg yolk di dalamnya dah keras. Kalau masa panas-panas, fuhh...meleleh egg yolknya. Sedap sangat.

Tapi sekarang ni bila aku jenguk-jenguk di King's dah tak ada dorang jual Salted Egg Croissant. Teringin...

Kalau korang jumpa...jangan lupa beli. Memang ada yang rasa agak mahal tapi berbaloi.

2 comments:

insan marhaen said...

Tapi rupanya tidak melambangkan kesedapannya.

Tak pernah makan kat Kings ni.

Tak reti...

Bearcat said...

Kadang-kadang kita tak boleh menilai sesuatu dari rupa luarannya hehe...

Cubalah beli kalau ada dijual. Mana tahu kena dengan selera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...