Pages

Friday, July 25, 2014

Biskut Raya Lagi

Ini rupa biskut almond london yang aku siapkan untuk tempahan dari seorang rakan.
Tak sangka aku jadi ralit dok letakkan coklat dan badam tu satu persatu.

Kalau buat biskut almond london pasti aku teringat kat arwah mak.
Dulu sebelum raya mak akan buat sendiri almond london sebab adik-adik aku yang berdua tu suka sangat dengan biskut ni.

Sat ja abih kalau mak buat biskut almond london; tak dan nak hidang waktu raya.

 Anak aku dok pulun mintak nak tolong taburkan almond nibs tu. Aku kata no no no. Untuk biskut yang dia makan taburlah...takpa...mama tak marah. Pastu dia merajuk haha.

Bila dah buat biskut ni bab nak letak harga memang payah betui ler. Aku ni spesies tak tergamak nak letak harga kat kengkawan dan sedara.
Ada sekali tu aku buat chocolate chips cookies dan FOC jer pada kawan aku.
Tak reti ler...huhu.

Tau dak, awalnya aku beli paper cup colourful untuk letak biskut ni. Kononnya apa kelas ler asyik dok guna warna hitam jer. Sekali hamek ko. Bila dituang coklat, biskut jadi comot tak hengat-hengat.

Lepas tu baru aku tahu sebab apa orang akan gunakan papercup warna hitam bila buat biskut almond london haha. Ngok ngek.

Ada satu tupperware besar lagi biskut yang belum disalut coklat.
Alahai! Malasnya aku huhu.

Boleh dak aku hidangkan biskut tu togel jer macam tu?
Tu baru betul biskut almond london sebab putih gebu tanpa salutan coklat.

Yang dah salut coklat elok ditukar jer kepada nama baru, biskut almond afrika haha.
Kan baru kena pada tempatnya.

2 comments:

❤Kamsiah❤ said...

makan sedap...tp nak buat tu tak berapa rajin hehe

Bearcat said...

Memang pun kak... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...