Pages

Friday, April 2, 2010

Cukuplah sekali MRI


1 April aku menjalani MRI.
Masa ke bilik MRI aku boleh berjalan.

Masuk dalam bilik MRI aku diberi percubaan sekali sebab aku ni claustrophobia; fobia tempat sempit.
1st trial, aku terus menggigil dan rasa sesak nafas. Dan dan aku terus nak cancel pemeriksaan tu.
Selepas berfikir 1 minit, aku tawakkal saja.
Staf situ berikan aku satu alarm untuk ditekan sekiranya sesak nafas aku keterlaluan.

Sepanjang MRI 30 minit, aku pejam mata, langsung tak ngendap-ngendap pun walaupun 0.01mm bukaan mata. Gila takut, gila takut. Dah la bunyi bising.

Lepas MRI aku langsung tak berdaya nak bangun sendiri.
Terpaksa abg papah. Tulang dan urat saraf aku bagai mahu putus.
Aku tahan sakit.
Akhirnya waktu balik aku terpaksa berkerusi roda.
Macam tu lah pulak.

Result kena tunggu lagi 2 minggu.
Berdebar-debar.

3 comments:

ucuk said...

sistem nh utk ap bearcat ?bearcat saket ka ?

bearcat said...

mesin MRI untuk scan dalaman tubuh.
Sakit sikit saja :-)

ucuk said...

la nh kna jga kesihatan baek2..


p/s:pppsstt..pas kawen kna wt MRI ka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...